URI and JOPHI's Connection

URI and JOPHI's Connection

Postby d3an » Thu Nov 17, 2011 1:12 pm

Firtsly hello to both of you, long time no see :D

thought i would start a thread to discuss you connection issue.

connection issue as described in the shoutbox

both cant get in the same server on BF3

info required for discussion

Questions
1. How many Routers? 1 x Router?
2. connection = wired or wireless?
3. pc ip address = fixed or roaming?
4. any other issues with gaming ts or any other software?? BFBC2?? etc
5. router type??
6. have you tried changing any of the above to check?
7. can you try a temporary mobile doggle to split the connection?
8. can you get hold of another router or 2 to trial and/or have you tried wired instead of wireless or the other way round depending on question 2

i'm sure we can figure this out to get you both on action_tease1 :nice

anyone else got any other relevant questions emote_derranged
Image
d3an
 
Posts: 213
Joined: Wed Oct 26, 2011 8:49 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby Black » Thu Nov 17, 2011 1:19 pm

I moved this topic to the more correct forums ;)

Annyhow in theorie you should be able to.
Can you tell what exactly happens when you try this?
(V)_(°,,,°)_(V)
User avatar
Black
 
Posts: 691
Joined: Wed Oct 26, 2011 7:11 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby Uriel » Thu Nov 17, 2011 1:46 pm

Hi guys. Thx for helping out about this issue

I already spent hours in searching technical threads about this an trying out different stuff.

Situation:

We have Speedport Router W722V running.
dhcp enabled. no upnp (its not working on this router)

Yes - we both have our own computer. Both running Win7 64 bit, everyone has his own game key.
upnp checked in window. seems to be off.
Both computers are connected via LAN.

We can both play bf3 at the same time. But not on the same Server.
As soon as we try to join the Server one of us is playing on already the one who is on the Server gets kicked.

I already tried different things.

Portforwarding
Pord-Redirecting
Changing Ports in Win Firewall
Adding a port to the bf3.exe
static ip
action_thinking2

Next will be to use an old router I have. Just to see if it is caused be the router we use.

Until now we made it to join the same server just once. It was an empty server I joined just to
see if it works. It was after we added the +clientport 27013 and at 2nd com +clientport 27018
behind the bf3.exe
After we left and tried to join another server we had the "old" problem again.

Any suggestions about possilbe solutions are highly appreciated. coms_dontknow

Thanks in advance.
Image
Uriel
 
Posts: 23
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:31 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby FSK-Scimpy » Thu Nov 17, 2011 2:29 pm

Try the extra client port on only one of the computers. The tunngle thingy is supposed to take care of the port directing/assignments so you don't have to do the changes on both pc's at the same time. Which is why changing stuff on only one pc might work.
FSK-Scimpy
 
Posts: 108
Joined: Thu Nov 03, 2011 11:55 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby PaulyP » Thu Nov 17, 2011 2:41 pm

One way round this would have been to add a different client port to run the game with - a simple command line port in your shortcut for BF3. Sadly BF3 will only work with one port for now so that wont help.

The problem does appear to be your router. Many people have reported no problems running 2 games on the same server from 1 internet connection.

The one person I found on ea's forum that had the same problem as you, also had the same brand of router - a speedport.

One person with a Sspeedport has had success using this page:

http://portforward.com/english/routers/ ... ield_3.htm

Most of the poeple who have had the same problem as you but using different routers has got it to work by disabling upnp but you said you have tried this.

Well, I hope there is something in there of use... good luck but if all else fails see if you can borrow a router from someone to test.
PaulyP
 
Posts: 672
Joined: Wed Oct 26, 2011 6:24 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby Confusion » Thu Nov 17, 2011 3:37 pm

Uri you said static ip ? Do you get one ip or more ?
If you have more try to use a switch , dont cost much and work
Better if you ask me . From readong the post above
It sure sound like your router is the problem.


Hope it get sorted asap , gl :)
Courage is resistance to fear, mastery of fear- not absence of fear.
User avatar
Confusion
 
Posts: 403
Joined: Wed Oct 26, 2011 6:42 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby FSK-Scimpy » Thu Nov 17, 2011 4:12 pm

They also have the tv via their inet connection.

A funny story about that, will share it one day action_wink4
FSK-Scimpy
 
Posts: 108
Joined: Thu Nov 03, 2011 11:55 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby Black » Thu Nov 17, 2011 4:20 pm



Deutche telecom :lool They want to take us over :o

Sry that was of topic. I read this, and maybe this could work tho
(V)_(°,,,°)_(V)
User avatar
Black
 
Posts: 691
Joined: Wed Oct 26, 2011 7:11 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby Uriel » Thu Nov 17, 2011 5:48 pm

TCP-IP4_Settings.jpg
As you can imagine I already was pretty pissed about bf3 and the speedport.

Now I tried a different way to solve it without changing any hardware and finally i made it to join
with both computers on the same server several times in a row.

Solution:

Router W722V - DHCP on.

1. Computer is not touched by any settings. So it always gets an IP in the LAN given by DHCP.
2. Computer --> Changed the network settings. It as fix ip outside of the DHCP range. In this
case i chose the 192.168.2.253, --> look at the screenshot



Afterwards I went to the router and added a Port - Redirecting rule:

Router.jpg


I hope this information helps in the case another one has the same problem.


Thanks anyway for all the friendly offers to solve it.

FSK-Uriel
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image
Uriel
 
Posts: 23
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:31 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby PaulyP » Thu Nov 17, 2011 5:58 pm

Glad you managed to sort it out... :nice
PaulyP
 
Posts: 672
Joined: Wed Oct 26, 2011 6:24 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby Confusion » Thu Nov 17, 2011 6:55 pm

Uriel wrote:
I hope this information helps in the case another one has the same problem.


FSK-Uriel


Its in german, dont think it will help anyone :lool

nice that it worked out for you anyway :nice
Courage is resistance to fear, mastery of fear- not absence of fear.
User avatar
Confusion
 
Posts: 403
Joined: Wed Oct 26, 2011 6:42 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby d3an » Thu Nov 17, 2011 7:08 pm

teamwork uri emote_derranged misc_beer
Image
d3an
 
Posts: 213
Joined: Wed Oct 26, 2011 8:49 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby TIEKE » Thu Nov 17, 2011 7:22 pm

i didnt read it all but isnt it quicker to whipe out the neighbours and take over there house so that u have 2 seperate internet connections.... and a second house as bonus :)
Image
User avatar
TIEKE
 
Posts: 321
Joined: Wed Oct 26, 2011 8:43 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby Black » Thu Nov 17, 2011 7:54 pm

TIEKE wrote:i didnt read it all but isnt it quicker to whipe out the neighbours and take over there house so that u have 2 seperate internet connections.... and a second house as bonus :)


While everyone searches for hard difficult technical solutions, Tieke always comes up with the easy way solution that's always a win win situation.

And thats why we love him action_hug
(V)_(°,,,°)_(V)
User avatar
Black
 
Posts: 691
Joined: Wed Oct 26, 2011 7:11 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby Uriel » Thu Nov 17, 2011 10:32 pm

mhhhhh that would also have been a good solution.

action_tease1
Image
Uriel
 
Posts: 23
Joined: Fri Nov 04, 2011 5:31 pm

Re: URI and JOPHI's Connection

Postby FSK-Jophi » Fri Nov 18, 2011 7:43 pm

TIEKE wrote:i didnt read it all but isnt it quicker to whipe out the neighbours and take over there house so that u have 2 seperate internet connections.... and a second house as bonus :)

lmao! :rofl yeah I guess our neighbours would be happy :lool
FSK-Jophi
 
Posts: 5
Joined: Mon Nov 14, 2011 1:24 pm


Return to Games

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron